Släktforskning på uppdrag

 

Jag släktforskar gärna på uppdrag för dig. Tar 100 kronor i timmen, vilket för ett heldagsarbete på 8 timmar ger dig en sammanställning på ett tiotal sidor, med anor tillbaka några hundra år. 

 

Kontakta mig på epost; beatamattsson@gmail.com

 

 

Egen släktforskning

Jag har släktforskat sedan 1978. Letat reda på drygt 1500 förfäder. I till synes outtömliga källor. De flesta anorna komna från Västergötland och Värmland, men i några fall Finland, Danmark och Tyskland. I de flest fall har jag letat mig ner till början av 1600-talet, men i några fall tror jag mig ha funnit tillbaka till 900-talet, till vikingar, bondadel och kungar. 1996 kom min fru Kerstin in i bilden vilket gjort att vi hittat förfäder till henne. I Närke och Östergötland.

Men varför spara allt för sig själv? Bättre lägga ut våra forskningar till glädje för andra. Kanske Du hittar gemensamma förfäder här? Kanske du har något att bidra med eller tillägga?

Men allt går i sakta mak, förfäderna kommer på plats allteftersom. Högst operiodisk. Du får hålla utkik ibland ifall du vill hitta nytt.

Numreringen utgår från vår dotter Elin.

Väl bekomme och har du något att förmedla, så hör av dig!

Namn: Karl-Gustaf Mattson

Född 1955 i Tierp

Bor: med familj i villa i Kumla

 

 

Ämnen jag skriver om

Tidningar jag skriver för

Släktforskar på uppdrag

Tecknar karikatyrer 

KG Mattsson

Jag som skriver på den här hemsidan om Riseberga bönhus, arbetar till vardags som frilansjournalist. Främst för familjetidningar som Hemmets Journal och Året Runt, men även nostalgitidningar som Minnenas Journal och Svenska öden & äventyr, pensionärstidningen Här & Nu, frikyrkotidningen Sändaren och lokala Sydnärkenytt. Jag har även skrivit särskilda artiklar för ett 40-tal andra tidningar inom fack och populärpressen.

Jag räknar mig som allmänsreporter och skriver inom en rad olika ämnen. Men främst har jag kommit att berätta livsöden, historia  och nostalgi, så har du något tips inom genrerna; hör av dig!

 

 

 

 

 

Kundernas omömen:

Hej KG. Du måste vara en av Sveriges mest begåvade personer när det gäller att hitta roliga och udda jobb.  Du imponerar ständigt - Susanne Pettersson, redaktionssekreterare Dagens Arbete

Tusen tack för en väldigt trevlig text. Ett riktigt höjdarjobb! - Pia Ljungqvist, redaktör Allers Veckotidning

Hej du. Ett alldeles utmärkt resultat av vårt trevliga samtal. Finns inget att korrigera. Allt gott - Sven Wollter 

Bäste K G! Tack för ditt besök, den trevliga pratstunden och den fina artikeln. Du är otroligt snabb och märkligt korrekt – den borne reportern. - Din vän Arne Upling

 Vill tacka för en jättefin artikel om potatisen och mig! Jag har fått många fina kommentarer om den. Tack än en gång! - Bästa hälsningar AM Alströmer

 ”Du har många bra idéer, levererar i tid och skriver bra.”  - Ullacarin Tiderman, redaktör SPRF-tidningen

 "Som sagt så är jag väldigt nöjd med texten. Den var väldigt fint skriven. Tack så mycket!" Mvh Jonas Vidman, regissör

”Vilken fantastiskt historia det här är, KG. Och fint skrivet - Hälsar Pernilla Björnör-Hydén på Hemmets Veckotidning

"Hej och tack för artikeln. Du skriver verkligen trevligt och lätt, trots mycket fakta. - Bästa hälsningar från Hans & Gun Vaerneus, ägare till Leksaksbilsmuseet i Linköping

”Många hörde av sig och tyckte det var en jättefin artikel” – Åsa Mattsson, kyrkbåtsroddare i Mora

"Som alla goda berättare har du gjort verkligheten lite roligare." Katarina Heidvall, handsksamlare

 "Kalle, Du är mycket duktig att skriva. - Ingvar Fredriksson, missionär i Thailand

 ” Hej, Vilken trevlig och charmig text!” Jenny Forsell-Bonnier, äppelodlare

 "Ett kanonjobb av dig KG! "- Catharina Olsson-Lindh, redaktör på Minnenas Joural