Namn: Karl-Gustaf Mattsson

Född 1955 i Tierp

Bor: med familj i villa i Kumla

Jag skriver på den här hemsidan. Har arbetat som journalist större delen av mitt liv. Först som anställd på en kristen veckotidning sedan som  frilansjournalist för familjetidningar, rikspress, fackpress och lokaltidningar.

Nu är jag pensionär och ägnar mig bara åt det jag har lust med, ex måla tavlor och pyssla med mitt privata släktmuseum/arkiv.

Men jag kan inte låta bli att skriva helt, skrivklådan sitter kvar. Gud pensionerar tydligen inte mig. Inte dig heller, pension är en uppfinning. Gud behöver oss hur gamla vi än blir. Tänk bara på Moses som fick tidernas kallelse när han var 80 år, Sara blev kallad att bli mamma vid 90. Ja, allt är möjligt för Gud. 

Risebergarörelsen är mycket intressant, har påverkat kristenheten intill denna tid. Vi har mycket att lära av historien

Gott nytt liv!!

Nu är det påsk igen, ja inte jul alltså för man brukar ju sjunga så (”Nu är det jul igen”). Nej kristenhetens viktigaste helg glöms ofta av svensken. De fattar inte att Gud gav oss hopplöst förlorade människor ett fantastiskt erbjudande. Vi behövde bara tro på hans ende son som gav sitt liv för oss. Han gav det, inte med makt och myndighet, (Luk 4.2 ), med ilska och hård näve i bordet. Nej, utan av kärlek som bara en kär far kan ge sina barn.

Men vi har blandat ihop allting. Tänk ex på den kända adventsången ”Bereden väg för Herran”.  Texten handlar inte ett dugg om advent och jul, utan om påsken: ”Strö palmer bred ut kläder” sjunger vi i den. När gjorde man det? På första advent? Nej inte alls. Den strofen påminner oss i stället om Palmsöndagen när Jesus red in i Jerusalem, dagen som inleder påsken. Och vet ni förresten varför vi äter ägg och har kycklingar på bordet. För att ägg är så goda och kycklingar så gulliga? Nej inte alls. Det påminner istället om det nya livet som Jesus gav oss, om att allting blev nytt med honom Och vet ni varför vi har tuppen på påskbordet? För att han är så snygg att se på? Nej inte alls. Den påminner oss istället om att tuppen gol efter att aposteln Petrus förnekat Jesus 3 gånger. Men så fick Petrus också förlåtelse efter, 3 gånger för vad han gjort (Joh 21:15-17).

Så får också du förlåtelse av Jesus om du bekänner vad du gjort och evig frälsning  - om du bara bejakar och tror på honom. 

Så glad påsk då - och Gott Nytt Liv!!